Genoeg bla-bla… tijd voor boem-boem!


Het wordt hoog tijd om een “echt” plan voor te stellen. Deze regering is niet in staat om “echte” investeringen te doen, ze zitten muurvast in politieke loopgraven. Nochtans kunnen eenvoudige oplossingen bijdragen tot de heropbouw van Defensie. Er is gewoon wilskracht nodig!

Laat wat meer vrijheid aan de generaals die nu onmachtige CEO’s zijn en bijna zelf niks meer mogen beslissen. Deze generatie opperofficieren heeft een moderne en dynamische visie, laat hen initiatief nemen. Geachte Heer Minister, stop a.u.b. om voor alles en nog wat naar de Kern te lopen! Management, outsourcing en outplacement zullen Defensie niet redden. We hebben doordachte, snelle investeringen en impulsen nodig. Defensie is géén bedrijf, er dient geen winst te worden gemaakt. Wij staan in voor het onmeetbaar gegeven van “Veiligheid”. Militairen kunnen geen beroep doen op extra-legale voordelen zoals een GSM of een bedrijfswagen. Ze krijgen zelfs de kosten voor het woon-werkverkeer niet vergoed! Mensen die Defensie vervoegen doen dit doen uit overtuiging. Zij zien Defensie niet enkel als een “Job opportunity”. Defensie heeft geen baat bij de werving van  “Job-Hoppers”. Ze heeft nood aan loyale en eerlijke medewerkers van wie kan gevraagd worden tot het uiterste te willen gaan om een opdracht uit te voeren. Als tegenprestatie mogen zij van de “Staat” verwachten dat zij hen loyaal en correct behandeld. Minder management, meer initiatieven gebaseerd op dynamiek en creativiteit, geen outplacement maar een echte carrièreplanning gebaseerd op ervaring en loyaliteit in plaats van op leeftijd. Geen outsourcing! Defensie is er niet om kuisfirma’s vette contracten te geven en zo hun aandeelhouders een optimale “return on investment” te bezorgen! Wat we zelf doen, doen we beter! ( U zeker wel bekend…)

http://www.demorgen.be/buitenland/trump-wil-grotere-bijdrage-van-navo-partners-voor-belgie-is-dit-onhaalbaar-b3475e4c/1nLh8C/